Cunoscutul înotător hunedorean, Avram Iancu (foto), a fost decorat de președintele țării, Klaus Iohannis, cu Ordinul Național „Steaua României”. Decretul a fost semnat, miercuri, pe 12 decembrie, de către șeful statului.

Înalta distincție i-a fost acordată sportivului din Petroșani „în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala performanţă sportivă, pentru determinarea, pasiunea şi perseverenţa cu care şi-a desăvârşit poziţia de înotător ultra-performant la nivel naţional şi internaţional”. Președintele României, Klaus Iohannis, i-a conferit lui Avram Iancu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler. Polisportivul din Valea Jiului s-a arătat uimit și, în același timp, foarte onorat de decorația primită din partea președintelui României.

Supranumit și „Crăișorul Munților”, hunedoreanul Avram Iancu este unul dintre românii care fac cinste țării. El a devenit celebru în toată lumea după ce, în vara lui 2016, a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii, și un an mai târziu, în 2017, întregul curs al Dunării, fără costum de neopreon, ci doar în slip și cu cască pe cap. În vara acestui an, sportivul din Petroșani a reușit o nouă premieră mondială, el a înotat de la kilometrul zero al Dunării, de la Sulina, și până la Istanbul, aventură ce s-a întins pe durata a aproape 60 de zile, perioadă în care polisportivul din Valea Jiului a străbătut o distanță de peste 600 de kilometri, doar înot.

Hunedoreanul este și personajul principal al unui film documentar de excepție, intitulat „Swim”, și care prezintă parcursul său extraordinar în apele bătrânului fluviu european, Dunărea.

Articolul precedentPeste 6.200 de articole pirotehnice, ridicate de polițiștii hunedoreni
Articolul următorMoș Crăciun vine la copiii din Lupeni