O mega-lucrare este programată a fi executată în comuna Râu de Mori. Autoritățile locale au scos la licitație contractul de proiectare și execuție “Canalizare menajeră în localitățile: Brazi, Rîu de Mori, Ostrovel, Suseni, Valea Dâljii și Unciuc, Comuna Rîu de Mori, județul Hunedoara”. Valoarea contractului este de 10.051.254 de lei.

Potrivit edililor, lucrarea este necesară pentru a ridica confortul locuitorilor şi pentru a realiza premizele unei infrastructuri moderne, rămâne de rezolvat problema apelor uzate menajere.

Rezolvarea acestei probleme va duce la ridicarea confortului populaţiei, asigurarea posibilităţii de creştere în condiţii optime a animalelor, dezvoltarea agenţilor economici locali şi a turismului din zonă. În investiţia propusă colectarea apelor menajere se va face prin colectoare realizate din polietilenă de înaltă densitate corugată, cu cămine de vizitare din polietilenă de înaltă densitate.

Sistemul de canalizare menajeră în localităţile Brazi, Rîu de Mori, Ostrovel, Suseni, Valea Dâljii și Unciuc presupune racordarea tuturor gospodăriilor şi a agenţilor economici la reţelele de colectoare menajere. Localitățile Brazi, Rîu de Mori, Ostrovel, Suseni, Valea Dâljii și Unciuc sunt foarte solid dezvoltate din punct de vedere socio-economic. Atât activitățile clasice ale populației (agricultura și zootehnia) cât și noile activități economice, în special turismul și agroturismul, necesită asigurarea unei infrastructuri moderne, respectiv canalizare menajeră în acest caz.

În prezent, sunt peste 2000 de persoane care locuiesc permanent în cele 6 localități. Durata maximă de proiectare si execuţie a lucrărilor: 16 de luni

 

 

 

 

 

Articolul precedentFOTO:Sute de bicicliști au pus stăpânire pe orașul Petrila
Articolul următorTaxă pentru turiștii care vizitează Cetatea Devei pe jos. Proiect în dezbatere publică