Se răceşte vremea şi vor cădea ploi în întreaga ţară, începând de astăzi şi până sâmbătă dimineaţă, potrivit unei informări emisă de specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit ANM, în intervalul 03 octombrie, ora 04:00 -05 octombrie, ora 09:00, se vor semnala ploi, în general, moderate cantitativ, intensificări ale vântului şi răcire accentuată.

În intervalul menționat, aria ploilor va fi în extindere dinspre vest și va cuprinde treptat toată țara. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, izolat 40 l/mp. Vor fi și perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, în a doua parte a zilei de joi, 3 octombrie în special în Transilvania și Moldova, apoi și în regiunile sud-estice; se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat, posibil, vijelii și grindină. Vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 40…50 km/h. Vremea se va răci semnificativ pe parcursul zilei de joi (3 octombrie) în vest și nord-vest, iar vineri (4 octombrie) și în restul teritoriului”, arată specialiştii de la ANM.

Articolul precedentMesajul unei turiste, din Bucureşti, pentru salvamontiştii hunedoreni: „M-aţi recuperat într-un mod miraculos”
Articolul următorBobocii din Petroșani primesc sprijin pentru organizarea balurilor