Proiectul “Tineri uricăneni pentru comunitate”, implementat de Asociația “Niloran”, în parteneriat cu Consiliul local Uricani și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, a intrat în faza a doua. Mai exact, s-a încheiat faza training-urilor , iar acum urmează analiza și evaluarea sesiunilor.  

În cadrul training-urilor, cei de la asociația Niloran au reușit să-i familiarizeze pe tinerii liceeni din Uricani cu tema participării publice, dar și să inițieze un dialog  între primarul Orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, și acești tineri.

“La fiecare sesiune de training, primarul le-a vorbit tinerilor zeci de minute despre proiectele administrației publice locale, iar dialogurile au fost foarte deschise.  Tinerii au fost încântați de atenția acordată de edil, discuțiile continuând mult timp după încheierea training-urilor.  La rându său, primarul s-a declarat încântat de implicarea tinerilor și de discuțiile avute și a promis că astfel de dialoguri vor mai avea loc mai des anul viitor și că, la cererea tinerilor, va căuta soluții pentru deschiderea unui Centru de Tineret în Uricani”,  spune Nicu Tașcă, coordonatorul proiectului.

Proiectul “Tineri uricăneni pentru comunitate” se dorește a fi o modalitate de apropiere a tinerilor de comunitatea din care fac parte.