Întâlnire cu îndrăgitul actor Dorel Vișan, prezent la Deva în ipostază de poet și eseist, pentru a-și lansa două volume. Este vorba despre cartea „Cântece pentru glas și toacă” (versuri) și, în premieră națională la Deva, volumul de eseuri „Cine-i păzește pe paznici? Gânduri de zi și de noapte”, ambele apărute la Editura Școala Ardeleană din Cluj-Napoca.

 

Cunoscut publicului românesc, dar și celui de dincolo de granițe, ca actor de teatru și film, Dorel Vișan a venit, de data aceasta, la Deva în calitate de scriitor. Acesta a fost, joi seară, pe 17 octombrie, oaspete al „Salonului Hunedorean al Cărții”, eveniment ce se desfășoară, zilele acestea, la Deva Mall.

Creatorul unor roluri memorabile care au rămas în inimile celor care știu să aprecieze un veritabil talent actoricesc, Dorel Vișan a devenit un nume important și în peisajul literar românesc din zilele noastre. Talentul său artistic remarcabil a trecut dincolo de personajele întruchipate pe ecran și pe scenă, dincolo de replică și de jocul actoricesc, și s-a materializat în vers și în proză. Remarcat de multă vreme ca poet de mare talent, cu o sensibilitate și o profunzime excepționale, Dorel Vișan ne prezintă o poezie străbătută de un puternic filon religios, rod al credinței puternice a autorului în Dumnezeu și în tot ce este sfânt. Cei care vor citi poeziile lui Dorel Vișan din volumul „Cântece pentru glas și toacă” vor înțelege adevărul aprecierii criticului literar Constantin Cubleșan care spune că actorul, „intră (…) în rândul atâtor iluștri animatori ai scenei naționale, care și-au dublat argumentele pentru un loc în Panteon prin cultivarea versului, cu toată profesionalitatea unui scriitor autentic.” Poezia lui Dorel Vișan, scrisă cu talent și cu o sensibilitate impresionantă, este poezia unui om profund credincios, care trăiește întru dragostea nemărginită față de Dumnezeu, față de divinitate”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara.

În premieră, la Deva, a fost lansat și volumul de eseuri al lui Dorel Vișan, intitulat „Cine-i păzește pe paznici? Gânduri de zi și de noapte”, volum prefațat de scriitorul Mircea Radu Iacoban. Publicul, aflat în număr foarte mare la lansare, a apreciat prezența, la Deva, a maestrului Dorel Vișan. La final, actorul și scriitorul a oferit autografe pe cele două volume lansate la Deva.