Michael Klein, cunoscut ca şi „Mişa Klein”, considerat o legendă a Hunedoarei, ar fi împlinit, astăzi, 10 octombrie, 60 de ani.

Cariera sa fotbalistică se leagă în proporţie covârşitoare de fostul Corvinul Hunedoara, echipă pe care sportivul a slujit-o timp de 15 ani, între 1973 şi 1988. Klein a jucat la echipele de club Corvinul Hunedoara, Dinamo București și KFC Uerdingen 05. În septembrie 1981 a debutat în echipa națională a României, pentru care a jucat în 90 de partide și a marcat 5 goluri. Ultima dată a jucat în echipa națională a României în noiembrie 1991.

Eforturile uriașe din teren l-au costat pe Mișa Klein un infarct și chiar viața. Fotbalistul s-a stins în 2 februarie 1993, la vârstă de doar 33 de ani, în Germania, în timpul unui antrenament pe teren.

Stadionul echipei Corvinul Hunedoara îi poartă astăzi numele, iar în centrul orașului a fost dezvelită, în februarie 2018, o statuie care îl înfățișează pe iubitul fotbalist hunedorean.

Michael Klein nu a fost uitat de suporteri. Aceștia, împreună cu autoritățile locale, îl comemorează, în fiecare an, la început de februarie, pe marele fotbalist.