Expertiza pentru lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva, cu o lungime de 21 de kilometri, de la Ilia la Holdea, abia a început, în ciuda declaraţiilor ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, care afirma că procedura „este spre finalizare”.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au transmis astăzi, prin intermediul unui comunicat că „a început expertizarea lucrărilor de pe lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva”. „La începutul acestei săptămâni CNAIR SA a semnat cu Iptana SA contractul de servicii „Realizarea Expertizei Tehnice a lucrărilor de drum proiectate și executate în cadrul contractului “Proiectare și Execuție Autostrada Lugoj – Deva, lot 3 km 56+220 – km 77+361””, se arată în documentul remis presei.

Cei de la compania de drumuri precizează că, valoarea contractului este de 133.200 lei fără TVA şi că, „în conformitate cu prevederile contractului, expertiza va dura de 40 de zile”, derulându-se în două etape.

„În prima etapă se vor căuta soluții pentru deschiderea circulației cu restricții, iar în etapa a doua se vor efectua investigații de profunzime în baza cărora se vor identifica soluții tehnice de remediere, se vor stabili cantitățile de lucrări și materiale necesare și se vor calcula valorile aferente acestora. În baza acestei expertize vor fi identificate soluțiile tehnice de remediere a neconformităților identidicate pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva”, mai arată cei de la CNAIR, în acelaşi document.

Prezent la Deva, în urmă cu aproximativ o săptămână, ministrul Răzvan Cuc afirma că, lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj -Deva va fi pus în trafic curând, oficialul afirmând că expertiza pe care CNAIR a comandat-o se apropie de final. „E o problemă de, aș spune, două săptămâni pentru a deschide lotul 3 (…) Vom da drumul traficului pentru că, odată finalizată expertiza, vom avea volumul lucrărilor care trebuie făcute pe acest lot”, a spus ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.