Toate modulele SMURD din județul Hunedoara și încă 4 județe vor trece în subordinea Inspectoratelor pentru Situații de Urgență. Senatul a adoptat un proiect în acest sens. Astfel, toate echipajele constituite din paramedici SMURD devin militarizate.

Senatul României, în calitate de cameră decizională a adoptat în ședința de luni, 16.09.2019, Propunerea legislativă privind aprobarea Programului-pilot de preluare a personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului-ajutor calificat, aflate în finanţarea autorităţilor administraţiei publice locale, astfel personalul din cadrul echipajelor SMURD  devine unul militarizat, senatorul Cristian Resmeriță este unul dintre inițiatorii acesteia.

În județul Hunedoara, Asociația Salvital are printre membrii, Consiliul Județean Hunedoara, Consiliul Local Deva, Petroșani, Simeria, Petrila, Vulcan, Baia de Criș, Aninoasa, etc…precum și Inspectoratul pentru Situații de Urgență iancu de Hunedoara.