Elevii de la școala gimnazială din comuna Bretea Română sunt în pas cu tehnologia. Școala gimnazială din comuna Bretea Română este una dintre cele 10 școli câștigătoare ale concursului de selecție Digitaliada și a doua școală din județul Hunedoara care intră în programul Fundației Orange.

Astfel, cei 69 de elevi de gimnaziu încep noul an școlar 2019-2020 cu un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare-învățare.

Laboratorul digital al Școlii Gimnaziale Bretea Română a fost dotat cu 23 de tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia primesc un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale, ghiduri de predare și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.

„Elevii vor învăța în anii următori într-un laborator digital complet echipat, iar profesorii sunt instruiți prin program cum să utilizeze noile tehnologii la clasă. În județul Hunedoara avem deja în program și școala din Băcia, ai căror profesori sunt modele pentru colegii lor. Datorită programului Digitaliada al  Fundației Orange, 5.500 de elevi din 50 de școli învață matematică și TIC cu metode digitale” a declarat Amalia Fodor, director Fundația Orange.

“Consider educația digitală o parte esențială și firească a pregătirii noilor generații de elevi. Tinerii petrec zilnic timp în preajma gadget-urilor, timp ce poate fi canalizat spre maximizarea performanțelor școlare. Din această perspectivă, Digitaliada este o uriașă oportunitate pentru noi”, a declarat directorul școlii din Bretea Română, prof. Alexandru Pârlițeanu, la aflarea veștii că școala se alătură comunității Digitaliada.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.