Spitalul Județean de Urgență din Deva este beneficiarul unui amplu program de reparații capitale, finanțat de Guvern, prin Ministerul Sănătății, în valoare totală de peste 100 de milioane de lei, anunță reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, instituție în subordinea căreia se află unitatea medicală.

Potrivit administrației județene, între lucrările care sunt în plină desfășurare în această perioadă, se numără amenajarea și relocarea Secției de Cardiologie.

Noua secție va avea și o Unitate de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici (USTACC). USTACC va funcționa în noul spațiu dedicat secției de Cardiologie și va fi un compartiment de terapie intensivă care va dispune de 12 paturi cu monitorizare a funcțiilor vitale. „Prin realizarea acestei investiții se vor asigura servicii medicale de înaltă performanță pentru cazurile critice și se va asigura cadrul necesar pentru intervenții imediate, reducându-se riscurile pentru pacienții în stare critică”, spun reprezentanții CJ Hunedoara.