Vești tot mai proaste despre lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj -Deva. O crăpătură, ce s-ar întinde pe 15 metri lungime, a apărut în asfaltul, încă, necălcat de roata vreunei mașini.

Lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj -Deva, supranumită și autostrada- muzeu, este încă închis și, în ciuda promisiunilor șefului de la Ministerul Transporturilor, Răzvan Cuc, nici nu se știe clar când va fi dat în folosință. Acum, cu atât mai mult cu cât, potrivit ultimelor informații, tronsonul a început să crape, în pofida faptului că nu a fost deschis circulației.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) se plâng de probleme grave pe acest lot pe care a fost observată, în aceste zile, o fisură de 15 metri, care ar afecta banda de urgență și prima bandă. În condițiile actuale, declarațiile ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, făcute săptămâna trecută -conform cărora lotul 3 al A1 Lugoj -Deva va fi deschis până la finele acestei luni, sunt contrazise de cei din compania de drumuri. Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR afirmă că, lotul 3 al autostrăzii Lugoj -Deva nu se mai poate deschide până la sfârșitul lui septembrie, „la ce probleme sunt”. La ce probleme sunt, probabil o să apelăm la terți. Adică vom face licitație și va fi desemnată o firmă. Dar mai întâi trebuie făcută o expertiză, ca să știm exact cât de grave sunt problemele. Oricum, este clar că nu se mai poate deschide până la sfârșitul lui septembrie”, a declarat, pentru Mediafax, Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Reprezentanţii CNAIR spun că urmează o expertiză serioasă pentru a vedea cât de grave sunt problemele. Prin urmare, șoferii mai au de așteptat (nu se știe cât) până când vor putea circula pe acest lot de autostradă.

Reamintim că, CNAIR a reziliat contractul cu constructorul acestui lot, aflându-se, în acest moment, într-un conflict cu spaniolii care au realizat cei 21 de kilometri de autostradă, de la Ilia și până la Holdea. Disputa se poartă prin sălile de judecată.

Sursa foto: g4media.ro