Judeţul Hunedoara a rămas fără subprefect, după demisia lui Dorel Bretean, ca urmare a ieşirii ALDE de la guvernare, iar funcţia nu este ocupată, la acest moment, de nimeni.

Dorel Bretean a demisionat din funcţia de subprefect al judeţului Hunedoara, chiar a doua zi după ce ALDE a ieşit de la guvernare, acesta „rămânând la dispoziția ministerului până în momentul revocării sale din funcție, prin Hotărâre de Guvern, conform Ordonanței de Urgență nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul Administrativ”, după cum informau, la acel moment, reprezentanţii Prefecturii Hunedoara.

În ședința de Guvern de ieri, 09 septembrie, premierul Viorica Dăncilă l-a revocat oficial pe Dorel Bretean din funcția pe care a deținut-o, prin hotărâre de Guvern, însă nu a numit pe nimeni altcineva în locul său.

Prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu -Kiszely, a declarat că: „Este de competența Guvernului să facă această numire. Din punctul meu de vedere, mi-ar fi de mare folos să am subprefect, dar cred că acest lucru se va rezolva în timpul cel mai scurt”, a spus acesta, subliind colaborarea excelentă pe care a avut-o cu Dorel Bretean. „Îi mulțumesc subprefectului Dorel Bretean pentru colaborarea avută. Pot să spun că a fost o colaborare susținută (…) Este o persoană competentă, știe exact ce are de făcut, nu am nicio îndoială din punctul acesta de vedere”, a adăugat prefectului județului Hunedoara.

Dorel Bretean a fost numit subprefect al județului Hunedoara în vara anului 2017. Înainte, aceasta a fost director la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu.