Campanie de informare în rândul elevilor, părinţilor şi profesorilor pentru un an şcolar fără evenimente neplăcute. „10 pentru siguranţă”, aşa cum se numeşte acţiunea derulată, în această perioadă, la nivel naţional, a început şi în judeţul Hunedoara.

Campania se derulează până pe 20 septembrie, iar activitățile desfășoară în cooperare, de următoarele instituții: Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara, Agenția Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Teritorial Alba și Instituția Prefectului – Județul Hunedoara. Prima etapă a inclus întâlniri cu hunedorenii în locuri cu public numeros (zona hypermarketurilor și piețelor din județ), pentru a transmite recomandări pentru siguranța elevilor atât în școli cât și în timpul liber.

În a doua etapă, în perioada 10-20 septembrie, echipe mixte din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne se vor deplasa în unitățile de învățământ din municipiu și județ, pentru a discuta cu elevii, părinții și cadrele didactice în vederea identificării de soluții pentru problemele anterioare și prevenirea comportamentelor care ar putea afecta siguranța în școli.

În cadrul activităţilor preventive, vor fi transmise zece sfaturi/recomandări:

#1 Violența nu ajută, ai curajul să spui NU!

#2 Fii un elev educat și spune STOP bullyingului!

#3 Telefonul mobil este util doar când este folosit corect!

#4 Sunați la 112 doar în caz de nevoie!

Situațiile de urgență nu sunt o joacă!

#5 Pe mâna cui încredințați copilul?

Asigurați-vă că însoțitorul nu este chiar infractorul!

#6 Lumea drogurilor nu este lumea ta!

#7 Știți ce face copilul în timpul liber? Cunoașteți-i prietenii!

#8 Drumurile publice nu sunt loc de joacă!

#9 Renunțați la improvizațiile instalațiilor de gaz și curent!

#10 Dascălul este profesor și prieten. Fiți alături de copii!