Peste 250 de poliţişti hunedoreni vor fi la datorie, pe timpul manifestărilor prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică. Oamenii legii vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara a instituit o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică, în perioada premergătoare Sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului şi pe timpul acesteia, îndeosebi în intervalul 15 – 18 august. Astfel, peste 250 de poliţişti din structurile operative ale IPJ Hunedoara (ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, transporturi, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase etc.) vor acţiona, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice.

„Poliţiştii au misiunea de asigurare a ordinii şi liniştii publice, de prevenire şi combatere a furturilor şi a comerţului ilegal, de asigurare a fluenţei circulaţiei pe traseele către traseele turistice, precum şi de a acţiona pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente negative. Poliţiştii vor fi prezenţi pe principalele artere rutiere, în zonele de agrement ori în localităţile în care vor avea loc petreceri în aer liber, pentru prevenirea oricăror evenimente neplăcute. Poliţiştii rutieri, cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei, vor acţiona pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene, precum şi pe autostrada A1, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, a fluidizării circulaţiei şi a combaterii vitezei excesive”, a declarat comisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.