Un tânăr din Lupeni a intrat prin efracție într-un apartament. Prejudiciul este de 15.000 de lei. Identificat şi reţinut de poliţişti, după ce a comis o infracţiune de furt din locuinţă, cu un prejudiciu de peste 15.500 de lei.

În data de 09.08.2019, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lupeni  au fost sesizaţi de către un bărbat din localitate cu privire la faptul că în perioada 31.07-09.08.2019, s-a pătruns prin efracție în apartamentul pe care îl deține Lupeni, de unde i-au fost sustrase mai multe bunuri (în special aparatură electronică, scule şi unelte folosite în construcţii, telefoane mobile, covoare etc.).

În urma cercetărilor efectuate, în data de 12.08.2019, poliţiştii au reuşit identificarea unui tânăr în vârstă de 19 ani, din Lupeni, cu privire la care au stabilit că este prezumtivul autor al infracţiunii de furt calificat  reclamate.

Din probatoriul administrat, poliţiştii au stabilit că acesta a acționat pe timp de noapte (prin forţarea sistemului de închidere al unei ferestre) şi a  sustras mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu de peste 15.500 de (recuperat în proporţie de 90 %, până în prezent).

Poliţiştii l-au reţinut pe tânăr şi l-au prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, care au dispus, faţă de cel în cauză, măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, în vederea stabilirea întregii activității infracționale a tânărului şi a posibililor săi complici.