Surpriză pentru devenii care aleg să îşi parcheze maşinile în spatele fostei Case de Cultură din oraş. Pentru a-şi lăsa autoturismele acolo, oamenii trebuie să scoată bani din buzunar. Taxa ar fi impusă de proprietarul terenului cu pricina. Conducerea municipalităţii spune că totul se face fără bază legală.

20 de lei este suma ce ar fi percepută şoferilor care aleg să îşi lase maşinile parcate în spatele clădirii în care se află Centrul Cultural „Drăgan Muntean”. Se pare că, pe terenul respectiv, aflat chiar în „buricul” Devei, deţinătorul acestuia a amenajat o parcare, taxându-i pe proprietarii de autoturisme care aleg să îşi lase maşinile acolo. Totul s-ar face fără documente legale, susţine primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

„Răspund întrebărilor adresate de societatea civilă, care se referă la parcarea privată amenajată în spatele Centrului Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva (Casa de Cultură). Fac următoarele precizări: din suprafaţa totală de aproximativ 1600 metri pătraţi de teren situat în zona respectivă, 388 de metri pătraţi sunt proprietate privată. Terenul, în suprafaţă de 388 metri pătraţi, a fost dobândit iniţial prin hotărâre judecătorească, iar ulterior a fost înstrăinat prin contract de vânzare-cumpărare unei alte persoane. Actualul proprietar al terenului în suprafaţă de 388 mp a amenajat acolo o parcare fără să deţină documentele legale necesare”, a explicat primarul Devei, Florin Oancea.

Edilul şef al Devei a adăugat că, serviciile de specialitate din cadrul primăriei vor lua măsurile legale ce se impun pentru rezolvarea situaţiei.