Lotul 4 al autostrăzii A1 Lugoj -Deva a fost recepţionat, însă nu a fost şi deschis circulaţiei. Şi asta pentru că nu poate fi descărcat traficul rutier de pe acest sector, motivează reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Cei 22 de kilometri noi din autostrada A1, între localitățile Șoimuș și Ilia, din județul Hunedoara ( Lotul 4 Lugoj- Deva), au fost finalizaţi. Recepţia a fost făcută doar că, momentan, maşinile nu pot circula pe acest tronson.

„Lotul 4 al autostrazii Lugoj- Deva este parte integrantă a coridorului 4 Pan european ( Rin- Dunăre), iar pe traseul acestuia se află Dealul Şoimuş (n.red. cunoscut ca şi Dealul liliecilor), unde a fost pusă în operă una dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură din România. Antreprenorul acestui contract în valoare de peste 419 mil. lei fără TVA este Asocierea S.C. Tehnostrade SRL -SC Spedition UMB SRL. Bretelele rutiere care ar fi permis descărcarea traficului auto de pe lotul 4, se află pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, pe care nu a putut fi începută recepţia din cauză că nu au fost îndeplinite condițiile tehnice necesare. Recomandarea ca recepția să nu fie demarată pe lotul 3, a venit chiar din partea Consultantului, care a monitorizat șantierul. În această situație, Antreprenorul spaniol (Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. -COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A.- Arcadis Eurometudes S.A.) a refuzat propunerea CNAIR de a recepționa ca obiect separat un sector care asigură accesul la bretelele rutiere de la Nodul Ilia, ceea ce ar fi permis deschiderea circulației între Nodurile Șoimuș și Ilia. De altfel, nu este pentru prima oară când Antreprenorul de pe lotul 3 al Autostrazii Lugoj- Deva creează probleme din cauza calității slabe a lucrărilor”, susţin reprezentanţii CNAIR, într-un comunicat transmis presei aseară.

În acelaşi document, oficialii CNAIR mai arată că, „Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. -COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A.- Arcadis Eurometudes S.A a fost la un pas de rezilierea contractului în anul 2017 tocmai din cauza faptului că a folosit materiale de slabă calitate și nu a respectat metodologiile de lucru, situație care a dus printre altele la prăbușirea, încă din faza de șantier a unui segment de drum, pe o lungime de 70 metri și o lățime de 11 metri”.