Tiberiu Iacob Ridzi a plecat la Bruxelles, primarul municipiului Petroșani, a plecat la Bruxelles acolo unde vor avea loc discuții în cadrul platformei dedicată regiunilor miniere aflate în rtanziție. Platforma regiunilor carbonifere în tranziție a fost lansată de Comisia Europeană încă din decembrie 2017.

Este o inițiativă europeană care își propune să finanțeze proiecte în zonele carbonifere din Europa care trec prin tranziția către energie nepoluantă. Fondurile alocate vor fi stabilite în cadrul următorului buget al Uniunii Europene.

“Luni dimineață voi merge la Bruxelles la întâlnirea care este organizată de Comisia Europeană în legătură cu ceea ce înseamnă finanțarea pe exercițiul financiar 2021-2027”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Autoritățile locale de la Petroșani au atras, de-a lungul timpului, fonduri europene pe mai multe axe de finanțare. Fie că este vorba de reabilitarea de drumuri, blocuri sau școli, edilii au căutat să aducă bani europeni.