Anul universitar 2018-2019 s-a încheiat, iar reprezentanții Universității din Petroșani trag linie și fac bilanțul anului. Se face o statistică, iar pentru părțile mai puțin bune se caută soluții de remediere.

Oficialii de la Universitatea din Petroșani au avut un an fructuos. Au reușit să acrediteze mai multe specializări și au obținut recunoaștere Președinției.

“Anul universitar a fost unul bun pentru că am reușit să acredităm trei specializări în locații difgerite și sperăm că vom reuși și cu a patra de la Horezu. A fost un an în care Universitatea de la Petroșani a fost distinsă cu Meritul de Învățământ în Grad de Ofițer de către președintele României. A fost un an în care am reușit să avem rezultate relativ bune la studiul de cercetare. În inventică am primit o serie de medalii la saloanele naționale și internaționale. O serie de studenți au obținut o serie de medalii la competițiile studențești naționale. Am avut foarte multe relații noi deschise cu universități din China, Statele Unite și alte țări din Asia. Am întărit și extins parteneriatele cu universitățiile din Uniunea Europeană. Am câștigat mai multe granturi cu finanțare europeană și cu finanțare din partea Ministerului Educației Naționale. Numai în acest an am câștigat proiecte pe Programul Operațional Capital Uman. Am mai câștigat trei granturi pe competiția Consiliului Național de Finanțare a Învățământului Superior. Acum implementăm un grant care este pe cecetare unde suntem parteneri, coordonator fiind un institut de cercetare din Turcia. Mai avem câșuigat un grant de cercetare pe Programul Orizonturi 2020 în domeniul ingineriei miniere cu stabilitatea haldelor din Bazinul Olteniei. Am mai câșuigat un grant de Programul Operațional, dar la care încă nu am primit finanțare, pe un proiect de treimilioane de euro dar așteptăm să vedem dacă se va obține și finanțarea pentru că punctajul l-am obținut. A fost un an cu o serie de realizări care sper să continue și în 2019-2020, un an cu realizări care ne bucură dar pe de altă parte ne și obligă la un învățământ performant și ne obilgă la o mai mare vizibilitate a universitații”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

În plus, pentru viitor, reprezentanții instituției de învățământ superior din Valea Jiului caută să îmbunătățească dotarea laboratoarelor.

.