Justițiabilii din județul Hunedoara sunt scutiți de un drum până la instanțe. Începând de astăzi, 15 iulie, la toate instanțele din circumscripția teritorială a Curții de Apel Alba Iulia, ce cuprinde judeţele Alba, Sibiu şi Hunedoara, a devenit operațională aplicația “Dosarul electronic”.

Prin intermediul aplicației, părțile pot vizualiza și descărca dosarul de judecată, fiind suficientă o singură autentificare pentru a vizualiza toate dosarele în care persoana este parte. Pot solicita accesul la dosarul electronic: părțile din dosar, avocatul unei părți, executorul și lichidatorul.

Pentru a avea acces la dosarul electronic, este suficient ca în documentele înaintate instanței, de preferință în partea introductivă, să fie menționate: adresa de e-mail și numărul de telefon mobil. Dosarul electronic poate fi accesat pe pagina: https://doc.curteadeapelalbaiulia.ro/autentificare.

Cererea de acces la dosarul electronic poate fi descărcată de pe adresa: http://portal.just.ro/97/Documents/AccesTribunal.pdf.

Cererea nu trebuie semnată, însă trebuie să fie însoțită de o copie a cărții de identitate și/sau dovada calității de reprezentant, potrivit reprezentanților Tribunalului Hunedoara.