Autoritățile locale de la Petroșani au obținut finanțare pentru modernizarea bazei sportive Jiul Petroșani. Numai că până la lucrările efective trebuie realizate o serie de proceduri birocratice.

Este vorba de întabularea bazei sportive. În acest sens, a fost alocată suma de 18.000 de lei pentru “servicii de întabulare teren în S=101000 mp și a construcțiilor din cadrul Complexului sportiv Jiul. Serviciile constau în: ridicare topografică în sistem de coordonate stereografic 1970 având cote de nivel – referință Marea Neagră; documentația va fi pusă la dispoziția beneficiarului atât în format analogic cu viza OCPI cât și în format digital împreună cu cotele de nivel; delimitarea terenului în S=13202 mp ce face obiectul predării către CNI prin înțărușare”. Aceasta se află în subordinea administrației locale de la Petroșani.

Stadionul Jiul Petroșanin a fost contruit în 1982 și are o capacitate de 15,500 de locuri. Noul stadion a devenit unic în România din 1981, și a fost singurul cu două tribune + cea oficială acoperite complet pana la inaugurarea arenelor din Cluj, Ploiesti si Bucuresti.

Acesta a fost îmbunătățit la noi standarde după recenta promovare în Liga 1 din anul 2005, când s-a acoperit cu scaune de plastic toată suprafața, s-a iluminat un teren de antrenament iar tribuna presei a beneficiat de prize și acces la internet.

Construcția avea totuși instalată o tabelă electronică (destul de veche), amplasată o pistă de atletism în jurul terenului, și patru terenuri de antrenament care aparțin complexului sportiv. Practic acest stadion avea o capacitate de 30 000 de locuri, pe banci, iar dupa renovare si instalarea scaunelor capacitatea s-a redus la 15,500.