Investiție chineză la Deva. O companie, lider pe piața asiatică în producția scaunelor de birou, a ales să construită o fabrică de mobilă în reședința județului Hunedoara.

Fabrica va fi construită pe o suprafață de 40.000 de metri pătrați și va produce scaune de birou și canapele pentru piața europeană. Producția efectivă este estimată a începe în prima parte a anului 2021, potrivit primarului municipiului Deva, Florin Oancea.

„Discuțiile pe care le-am avut cu investitorii, încă de la preluarea mandatului de primar, încep să se concretizeze. Am semnat cu domnul Jiayong Zhang, directorul general și acționarul majoritar al companiei chineze UE Furniture, lider pe piața chineză de producție a scaunelor de birou, un Memorandum de Înțelegere între părți, pentru a asigura condiţiile administrative adecvate necesare implementării cu succes a proiectului investițional UEROM Furniture CO., în scopul dezvoltării economiei locale a municipiului Deva”, a declarat edilul -șef al orașului.

Compania a fost înființată în 2001 și este una dintre cele mai importante specializate în dezvoltarea și producerea scaunelor de birou, a scaunelor de masaj, a mobilierului funcțional și a canapelelor, situată în Regiunea Anji, care este cunoscută ca Regiunea industriei scaunelor din China. Produsele companiei sunt comercializate în peste 60 de țări și regiuni.