Planurile unui grup de vânători au fost stricate de jandarmi și un polițist care au oprit autoturismul în care se aflau la Tarnița. Oamenii legii spun că bărbații aveau arme de vânătoare asupra lor, dar nu dețineau documentele legale necesare.

Cei patru au fost depistați în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea braconajului cinegetic. Jandarmii de la Postul de Jandarmi Montan Vaţa de Jos, împreună cu un poliţist din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara, au oprit autoturismul de teren în care aceștia se aflau în pe un drum din Tarnița, localitate aflată în comuna Buceș. Bărbații aveau asupra lor arme de vânătoare, dar nu și documentele necesare, potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara.

„Având în vedere faptul că persoanele depistate nu deţineau documentele legale, respectiv permis de armă, permis de vânătoare permanent şi nici nu erau însoţite de organizatorul de vânătoare, iar numitul B.S., singura persoană care deţinea autorizaţie de vânătoare expirată la data de 11 iulie a.c., au fost întocmite documentele pentru infracțiunea de braconaj conform Legii 407/2006 a vânătorii și a protecției fondului cinegetic, fiind predate organelor abilitate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, a fost dispusă măsura ridicării autorizaţiei, armelor de vânătoare şi a muniţiei aferente”, a informat, astăzi, IJJ Hunedoara.