Acțiune organizată în premieră, sâmbătă, 13 iulie, în poligonul de tragere din incinta târgului auto din comuna Șoimuș, de lângă Deva, și dedicată veteranilor de război și cadrelor în rezervă.

Intitulată „Salva de Onoare”, manifestarea a reunit veterani de război și cadre militare în rezervă. A fost, de fapt, o întâlnire a generațiilor în poligonul de tragere, iar participanții au demonstrat că, în pofida faptului că, au o vârstă venerabilă, nu au uitat să tragă la țintă.

La manifestare au luat parte în jur de 40 de trăgători rezerviști din MApN/MI/ și veterani, iar printre cei prezenți s-a numărat și cunoscutul senior Ștefan Grosu, la cei 102 ani ai săi.

S-au depănat amintiri din cătănie și de pe front, prin această acțiune dorindu-se să se aducă un omagiu adus celor care au servit cu cinste patria, indiferent sub steagul unității sau a ministerului în care și-au desfășurat activitatea, după cum au anunțat organizatorii.

Evenimentul a fost organizat de Asociația pentru Protecția Omului și a Mediului, în cadrul proiectului „Smart Village România”, fiind desfășurat împreună cu Poligon Z Gun Club Deva.

Sursa foto: Facebook.com