Lucrările de modernizare a șoselei care face legătura dintre Transilvania și Oltenia s-au încheiat. Reprezentanții Regionalei de Drumuri și Poduri Târgu Jiu anunță că lucrările din Defileul Jiului au fost încheiate.

A fost semnată recepția la terminarea lucrărilor pe DN 66, tronsonul cuprins între Bumbesti Jiu și Petroșani, urmează o perioadă de 2 ani de monitorizare a lucrărilor, perioada de garanție, până la semnarea recepției finale.

In timpul procesului de reabilitare au fost executate 135 de podețe pentru scurgerea apelor, 8 poduri au fost reabilitate și un pod a fost construit de nou. Pe toată lungimea au fost montați parapeți de tip New Jersey sau de metal și pe versant în zonele cu risc de cadere a pietrelor s-au montat plase de siguranță și bariere de protecție. A fost turnat covor asfaltic nou pe care a fost executat marcaj rutier termoplast, iar în zonele de curbe marcajul este rezonator. În zona dalelor de beton a fost folosită o tehnologie nouă de armare cu plasă de oțel. La intrarea în defileu, în zona Vișina, a fost redimensionată parcarea care a fost utilată cu toalete, mobilie și sistem de iluminare.

Primele lucrări au început în anul 2012. Circa 185 de milioane de lei au costat lcurările.