Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate, astăzi, 12 iulie, pe edu.ro. Absolvenții de clasa a opta au aflat la ce licee vor învăța în următorii patru ani, în funcție de opțiunea pe care au avut-o și de mediile obținute.

Emoțiile au luat sfârșit pentru elevii care au susținut „Evaluarea Națională”. Rezultatele admiterii la liceu au fost publicate de Ministerul Educației și pot fi accesate pe site-ul admitere.edu.ro.

La nivelul județului Hunedoara, din numărul total de candidați înscriși -2.123, au fost repartizați 1.893 de elevi. 230 au rămas „pe dinafară”. Din numărul total de locuri puse la bătaie – 1.904, 11 au rămas neocupate.

3,71 este cea mai mică medie cu care un elev a fost admis la un liceu din Deva. Este vorba despre Liceul Teoretic „Teglas Gabor” din municipiu, clasa Filologie, cu limba de predare-maghiară. Elevul respectiv a fost notat la „Evaluarea Națională” cu 1,15 la matematică și 2,40 la română, având media de absolvire a celor patru ani de gimnaziu 7,19.

La alte trei licee din județul Hunedoara, au fost admiși elevi care au avut media sub 5. Este vorba despre Liceul Tehnologic Ovid Densusianudin Călan, Liceul Tehnologic din Lupeni și Liceul Tehnologic „Mihai Viteazu” Vulcan.

La polul opus, liceul cu cele mai mari medii de admitere din Deva este Colegiul Național „Decebal”-unde, la specializarea matematică-informatică, ultima medie de admitere a fost 9,20.