24 de primării din județul Hunedoara au fost sancționate de Garda de Mediu. Neregulile constatate se referă la salubrizarea localităților. Începând cu data de 04.03.2019, Garda Națională de Mediu a desfășurat o amplă acțiune de control privind verificarea stării de salubrizare a localităților și a căilor de comunicație, precum și îndeplinirea obligației, care revine fiecărui UAT, de a transmite declarația anuală privind Fondul pentru Mediu.

“În cadrul acestui tematic, până la 30 iunie 2019, Comisariatul Județean Hunedoara al GNM a efectuat verificări la toate cele 69 Unități Administrativ Teritoriale situate pe raza județului Hunedoara. În timpul verificărilor, au fost aplicate 5 amenzi contravenționale, în valoare totală de 105.000 lei, pentru existența depozitelor ilegale de deșeuri. Totodată, pentru netransmiterea în termenul legal, respectiv până la data de 25 ianuarie 2019, a declarației privind obligația de plată către Administrația Fondului pentru Mediu, au fost sancționate, cu amendă contravențională, 24 Unități Administrativ Teritoriale, valoarea totală a amenzilor fiind de 65.000 lei”, arată Garda NAțională de Mediu.

Mai toate localitățile din județul Hunedoara se confruntă cu o criză a gunoaielor. Depozite ilegale de deșeuri sunt în municipiul Vulcan și orașul Uricani. Teoretic, cele două nu mai funcționează, însă nici nu au fost închise.