Un șofer imprudent a fost la un pas de a provoca o tragedie, după ce „i-a tăiat” calea unui tren de călători care circula pe ruta Arad -Brad. Conducătorul auto a ignorat semnalele de la trecerea la nivel cu calea ferată, moment în care a intrat în coliziune cu garnitura feroviară. A scăpat teafăr, ca prin minune.

Incidentul s-a produs la pasajul de trecere la nivel cu calea ferată din Halta Lunca Moților, din apropiere de Brad. „Poliţiştii ajunşi la faţa la locului au constatat faptul că, șoferul, în vârstă de 60 de ani, din judeţul Arad, în timp ce conducea pe DN 76, dinspre comuna Baia de Criș spre comuna Vața de Jos, la intersecția cu calea ferată 317, nu a respectat semnificația indicatoarelor rutiere (plăci avertizoare, lumina roșie a semaforului, semibariera cât și semnalele date de păzitorul de barieră) din halta CFR Lunca Moților, s-a angajat în traversarea căii ferate și a intrat în coliziune, lateral stânga, cu tamponul din față a automotorului Regio 16239 care circula pe relația Arad-Brad, reușind traversarea căii ferate fără a fii imobilizat de către tren”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Șoferul nu a fost rănit, dar autoturismul său a fost serios avariat. Oamenii legii spun că, în urma incidentului, nu a fost pusă în pericol siguranța circulației feroviare, însă, garnitura trenului Regio nr. 16.239 și-a continuat mersul cu o întârziere de 55 minute față de graficul orar normal de circulație.

Cercetările sunt continuate, în acest caz, de către polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Brad.