Eveniment inedit, sâmbătă noapte, la Palatul Magna Curia din Deva. Povestea istorică, a contesei Mária Széchy, va fi spusă într-un mod diferit, într-un limba contemporan.

„Venus de Magna Curia Reloaded” este un spectacol nonconvențional de proiecție cartată, bazat pe fapte istorice locale, cu un sound care îmbină nuanța medievală, prin instrumentul autentic caval, și elemente muzicale actuale: techno, tekno, hip-hop, culturi muzicale care domină prezentul, spun organizatorii manifestării care va avea loc sâmbătă, 29 iunie, începând cu ora 23:00, la Palatul Magna Curia din Deva.

Este vorba despre punerea în scenă, printr-un limbaj contemporan, vizual și muzical, a unei povești istorice, povestea Máriei Széchy (Venus de Murany) și implicit readucerea în atenția publicului larg a unuia dintre cele mai importante monumente istorice ale județului Hunedoara, anume Palatul Magna Curia, al cărui istorie este strâns legată de Cetatea Devei. O reluare, mult mai amplă, a spectacolului de proiecții din cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor organizat de Muzeul Civilizației Dacice și Romane în 18 mai 2019.

Evenimentul este organizat de Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, și în parteneriat cu Astronaut Kru (comunitate soundsystem Deva).