Peste o sută de specialiști se vor reuni la Palatul Magna Curia din Deva, cu prilejul Sesiunii Anuale a Muzeului Civilizației Dacice și Romane, eveniment care va avea loc în perioada 20 -21 iunie.

Anul acesta, Sesiunea Anuală a Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva se desfășoară în cadrul a șase secțiuni de dezbatere științifică: Arheologie, Istorie, Istoria Culturii, Restaurare-Conservare, Cercetare Interdisciplinară în Arheologie și Istorie, aceasta din urmă fiind o secțiune nouă, inclusă în eveniment ca urmare a interesului mare manifestat vis-à-vis de Masa Rotundă, pe aceeași tematică, a tehnicilor moderne de cercetare și promovare a patrimoniului național și digitizarea patrimoniului național, găzduită de Sesiunea Anuală a Muzeului în anul 2018.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, 20 iunie, ora 09:00, în incinta Palatului Magna Curia, spațiul expozițional al Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, urmată de două lansări de carte, mai exact două volume de articole și studii de arheologie, publicate de Muzeul Civilizației Dacice și Romane. Este vorba despre „Studii și articole de arheologie. In memoriam Ioan Andrițoiu”, prezentarea acestui volum fiind susținută de dr. Dan Băcueț-Crișan, cercetător științific în cadrul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, și „Archaeological small finds and their significance”, prezentarea acestui volum fiind susținută de dr. Ioan Bejinariu, cercetător științific în cadrul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău.

Comunicările știintifice, dezbaterile și discuțiile se vor derula, începând de joi, 20 iunie, orele 10.30, și până vineri, 21 iunie inclusiv.