Peste 220 de contracte, finanțate prin Programul “Start Up Nation”, au fost semnate, astăzi, în cadrul unui eveniment organizat la Deva, în sala de ședințe a Consiliului Județean (CJ) Hunedoara.

Contractele au fost semnate de fiecare solicitant în parte, în prezența președintelui CJ Hunedoara, Mircea Bobora, și a administratorului public, Costel Avram, împreună cu Adrian Pășcuța, directorul Agenţiei pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului Timişoara.

De acest program au beneficiat și antreprenori din orașul Petrila din mai multe domenii de activitate, așa cum ar fi: transport, servicii auto, salubrizare, servicii foto-video, prelucrarea lemnului și altele. Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, i-a felicitat pe semnatarii noilor contractelor de finanțare care oferă ocazia tinerilor întreprinzători să înceapă afaceri de succes, acest lucru fiind foarte benefic prin crearea de noi locuri de muncă.

“Start-Up Nation” este un program dezvoltat de Guvernul României, prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în vederea stimulării înfiinţării întreprinderilor mici şi mijlocii, solicitanții având ocazia să obţină fonduri nerambursabile de la stat de până la 200.000 de lei.