Spitalul de Urgență din Petroșani a intrat într-un amplu program de reparații capitale de acum câțiva ani. Amplu doar pe hârtie, pentru că din punctul de vedere al alocărilor financiare proiectul mai mult a bătut pasul pe loc. A fost nevoie ca lucrările la noua clădire să se execute pe datorie, și asta din cauza faptului că Ministerul Sănătății a alocat cu întârziere fondurile.

”Luând în considerare banii primiți până acum, respectiv un total de aproximativ 47 de milioane din 130, să spunem că suntem  în prima jumătate. Anul acesta au venit 14,5 milioane de lei. Dacă lucrurile vor fi așa cum am discutat cu constructorul, în principiu va trebui rezolvată partea de protecție la tot ce înseamnă acoperiș la toate clădirile, și cele noi și clădirea veche, să nu mai avem inflitrații, să nu mai avem probeme pe această temă,  și o prioritate o reprezintă clădirea nouă, clădirea anexă din fața spitalului, care să vedem până la ce stadiu reușim să o ducem. Teoretic, ar fi bine dacă am reuși să o și finalizăm, inclusiv pasarela de legătură dintre cele două clădiri. Lucrările făcute sunt achitate”, a declarat managerul SUP; dr. Alin Vasilescu.

Lucrările ar fi trebuit finalizate în anul 2017. Unitatea medicală a fost construită în anul 1977. Spitalul este inclus într-un amplu program de reparații capitale. Numai că banii pentru realizarea unui nou corp de clădire și recompartimentarea vechii clădiri au venit cu întârziere de la Ministerul Sănătății.