Infractorii continuă să fenteze oamenii prin deja celebra metodă „Accidentul”. Nu le ține, însă, întotdeauna. O femeie, în vârstă de 61 de ani, din Hațeg, și-a dat seama la timp că ar putea fi înșelată, anunțând poliția.

Hunedoreanca a fost contactată telefonic, pe fix, de către niște indivizi care au vrut să “scoată” bani de pe ea, inventând o poveste nereală. Femeia le-a povestit polițiștilor că, într-o după-amiază, în jurul orei 16:45, a primit un telefon de la o persoană necunoscută. La celălalt capăt al firului era o voce de femeie, care s-a prezentat drept „nora” acesteia şi care i-a comunicat că a fost accidentată pe trecerea de pietoni (fără să specifice cu exactitate locul producerii accidentului) şi că are nevoie de o sumă mare de bani, pentru o intervenţie medicală urgentă.

Femeia și-a dat seama, la timp, că vocea de la telefon nu este cea a nurorii sale şi a solicitat să i se comunice numele nurorii, moment în care persoana a întrerupt convorbirea telefonică. Fiind convinsă a a fost vorba despre o tentativă de înșelăciune, aceasta s-a adresat polițiștilor. „În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la înșelăciune şi efectuează cercetări în vederea identificării autorului şi a tragerii acestuia la răspundere penală”, a precizat comisarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Polițiștii atrag, încă o dată, atenția, în special, vârstnicilor să aibă mare grijă la acest tip de înșelăciune, care a făcut numeroase victime.