În premieră, România va găzdui, în acest an, Campionatul Mondial de Acrobaţie cu planorul, competiţie de mare anvergură ce va avea loc la Aeroclubul Deva. Cei mai buni piloţi de planoare din toată lumea se vor aduna la aerodromul de la Săuleşti, situat în imediata apropiere a Devei.

Pentru „Mondialul” ce urmează, la Aeroclubul Teritorial Deva se fac pregătiri intense. În această perioadă, se construieşte un nou hangar.

„Dezvoltăm infrastructura prin construirea unui nou hangar care va permite organizarea multor competiţii naţionale şi internaţionale, iar Aeroclubul Teritorial Deva va deveni centrul de pregătire în zborul acrobatic cu planorul al Aeroclubului României, în acest sens, achiziţionând şi cele două planoare de înaltă acrobaţie MDM -1 FOX”, a anunţat George Rotaru, directorul Aeroclubului României.

Campionatul Mondial de Acrobaţie cu planorul este organizat de Aeroclubul României şi Federaţia Aeronautică Română. Va fi pentru prima dată când țara noastră va găzdui o competiție aviatică de o asemenea anvergură. Decizia a fost luată în cadrul conferinței CIVA (Comisia Internațională pentru Acrobație Aeriană) din cadrul Federației Aeronautice Internaționale, ce a avut loc, în urmă cu trei ani, la București. Atunci, România a primit dreptul de a organiza, în 2018, Campionatul Mondial de Acrobație Avion, clasa Advanced la Stejnic – Ploiești, iar în 2019, Campionatul Mondial de Acrobație cu Planorul, la Deva.