Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a publicat lista firmelor admise în buget, admise în afara bugetului și respinse, la Start-Up Nation 2018-2019. Potrivit datelor comunicate de către Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Timișoara, 38 de firme, cu sediul în municipiul Deva, au fost admise pentru a primi finanţarea nerambursabilă.

Primăria Deva, prin Serviciul investitori, relaţii externe, a început deja contactarea şi consilierea firmelor cu sediul în Deva care au fost admise pentru finanţare, în vederea oferirii suportului administrativ necesar pentru implementarea proiectelor şi a îndeplinirii indicatorilor asumaţi. Domeniile de activitate finanţate în municipiul Deva sunt dintre cele mai variate: fabricarea încălţămintei; activităţi ale centrelor de fitness; întreţinerea şi repararea autovehiculelor; activităţi de închiriere şi leasing cu autoturisme şi autovehicule rutiere uşoare; restaurante; fabricarea de uși și ferestre din metal; activități de editare a cărților; fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie; activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client) etc.

Următorul pas pentru cei 38 de antreprenori din Deva admişi la finanţare este acela de a fi contactaţi de reprezentanţii Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat în vederea încheierii acordului de finanțare.

În total, la nivelul judeţului 204 societăţi comerciale au fost admise în buget.

Obiectivul principal al Programului Start-Up Nation îl constituie stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piață muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților, precum şi creșterea investițiilor în tehnologii noi inovative.