Autoritățile locale de la Vulcan au comandat un studiu pentru realizarea unui bazin didactic pe raza localității. 25.434 de lei este suma alocată pentru studiul geotehnic pentru construire bazin de înot didactic. Se vor realiza foraje geotehnice, prelevarea probelor, analiza acestora în laborator, măsurători geofizice, elaborarea studiului geotehnic și verificarea acestuia.

După Petroșani și Petrila, municipiul Vulcan este cea de-a treia localitate din Valea Jiului care va avea un bazin didactic pentru înot.

Consilierii locali de la Vulcan și-au dat acordul, încă din luna martie, pentru predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.” S.A., a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții „Bazin de înot didactic tip” din Municipiul Vulcan, județul Hunedoara.

Potrivit primarului Gheorghe Ile, realizarea bazinului de înot, care va fi construit în perimetrul dintre fostul magazin Minimax și Biserica de lângă Primărie, este o necesitate pentru sănătatea copiilor din municipiul Vulcan. Acest proiect va fi finanțat prin Compania Națională de Investiții și va fi destinat înotului didactic, de care se vor putea bucura toți elevii din municipiul Vulcan.