Ștrandul din Deva își deschide oficial porțile în acest sezon estival. Amatorii de bălăceală și de băi de soare sunt așteptați să se relaxeze în incintă, de sâmbătă, 15 iunie. Intrarea în ștrand în ziua deschiderii este liberă, au anunțat reprezentanții municipalității devene.

Ștrandul din Deva dispune de trei bazine cu apă, duşuri, cabine de schimb, terase şi puncte de alimentaţie publică, terenuri de volei, fotbal, zonă de fitness. În incintă va funcţiona ,,Biblioteca de vară”, un punct de închiriere cărţi al Bibliotecii Judeţene „Ovid Densuşianu”, un punct de prim-ajutor de la Crucea Roșie și un punct de salvamari.

În ceea ce privește tarifele, acestea sunt la fel ca și anul trecut: intrare adulți – 10 lei, intrare copii, elevi, studenți, pensionari – 5 lei, închiriere șezlong – 10 lei. Autoritățile locale spun că au pregătit baza de agrement pentru deschiderea de sâmbătă. „Ștrandul a fost igienizat, s-a făcut deratizarea și s-a tuns iarba din incintă. Băncile au fost reparate și vopsite, iar vestiarele și grupurile sanitare zugrăvite și modernizate. Bazinul olimpic a fost recondiționat iar celelalte două bazine mai mici au beneficiat de lucrări de mentenanță. De asemenea au fost montate aparate de clorinare a apei în casa pompelor.

Ștrandul din Deva se află în administrarea Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva, respectiv a Serviciului Administrare Baze Sportive și de Agrement. Acesta va fi deschis în zilele de luni, între orele 12:00 și 20:00, iar de marți și până duminică, în intervalul orar 10:00 -20:00.