Județul Hunedoara este un loc de poveste. Istoria și turismul se împletesc armonios, astfel că turiștii sunt invitați să descopere tărâmul dacilor. Hunedoara este un județ plin de legende și de povești. Agenția de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara a decis să le adune laolaltă și să le ofere tinerilor.

“Sunt atâtea legende frumoase care abia așteaptă să fie descoperite de cei care aleg să facă o vizită în județul Hunedoara! Pentru că suntem în Săptămâna Europeană a Geoparcurilor, cea mai reprezentativă poveste pe care am ales să o prezentăm a fost cea a Pământului spusă în geoparcurile din regiunea Dunării. A fost momentul perfect pentru a prezenta oficial, în județul Hunedoara, filmul Descoperă Danube GeoTour”, arată cei de la Agenția de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara.

Evenimentul a denumit “Hunedoara: Milioane de ani de povești și legende” a adunat laolaltă reprezentanți ai obiectivelor turistice din județ care i-au condus pe cei prezenți într-o călătorie inedită de descoperire și explorare a județului Hunedoara, prin bogatele mituri, legende și povești.

“Acești iscusiți povestitori ne-au purtat printr-o lume fantastică locuită de domnițe, cavaleri, zâne și iele păzitoare de comori. Centrul de Informare și Promovare Turistică Ribița a fost prezent cu una dintre multele și frumoasele legende din comună, povestite de femeile mai în vârstă la șezători:“Legenda de la Colțul Ursului” . Această legendă a fost povestită cu mare drag la acest eveniment de îndragita noastră scriitoare Ileana Cornelia Neaga”, arată cei de la Centrul de Informare Turistică Ribița.

În spațiul expozițional din incinta clădirii a avut loc o expoziție de fotografie a Asociației Fotografilor Hunedoreni dar și o colecție de cărți expusă de Biblioteca Județeană “Ovid Densușianu”.