Romania Student Tour”, program naţional de redescoperire şi promovare a patrimoniului cultural şi natural al României, începe în judeţul Hunedoara. În perioada 14 -17 iunie, sunt programate deplasări în Munţii Poiana Ruscă având ca obiective ansambluri arhitecturale, tradiţiile și obiceiurile din zonă, parcuri şi rezervaţii naturale, situri fosilifere și arheologice.

„Romania Student Tour constituie un concept original privind redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României. O echipă ce renaște an de an, în urma celei mai importante competiții naționale de artă fotografică dedicată în exclusivitate tinerilor, pune în aplicare un trio-dimensional „știință, pasiune, artă”. Succesul remarcabil înregistrat la numeroase evenimente culturale și de tineret în plan intern și internațional a demonstrat, pe deplin, că Romania Student Tour este un produs cultural cu consistență valoroasă și o vizibilitate notabilă. Prin fotografie, ca mediu informațional, prin modalitatea de abordare și prezentare, descoperim la România Student Tour o lume fascinantă, cu o profundă încărcătură emoțională, o Românie reală”, spune coordonatorul de proiect, Paul Bordaș.

Imaginile rezultate din aceste incursiuni vor sta la baza realizării catalogului foto “Ținutul Pădurenilor – inima de fier a Daciei străbune”, care se doreşte reprezentativ pentru această regiune cu un potenţial deosebit. Catalogul va fi prezentat la diverse evenimente naţionale şi internaționale. De asemenea, vor fi organizate la Bucureşti, Deva, Hunedoara, cât şi în alte localități din regiunea explorată, prezentări, dezbateri, expoziţii și proiecții video.

Proiectul se desfăşoară sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti și Asociația Microregiunea Țara Hațegului-Ținutul Pădurenilor GAL.