Încă 500 de pensionari beneficiază de recalcularea pensiilor. Anunțul vine din partea senatorului PSD, Cristian Resmeriță, cel care a militat pentru ca pensionarii mineri și nu numai să beneficieze de recalcularea pensiilor în baza Legii 221/2018.

”Pot să aduc o veste bună pentru încă 500 de pensionari care au lucrat în grupa I și grupa specială de muncă, în minele din Valea Jiului. În aceste zile, Casa de Pensii a finalizat dosarele de recalculare pentru alți 500 de beneficiari în drept, care vor primi pensii majorate corespunzător, conform prevederilor Legii 221/2018. Acești vor primi în aceste zile și noile Decizii. Le-am solicitat celor de la Casa de Pensii să-și intensifice activitatea, astfel încât, în cel mai scurt timp, toți cei care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege, să primească pensiile mărite, așa cum am promis și așa cum dânșii merită”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Acesta a mai precizat că până la termenul limită, stabilit prin lege la 31 octombrie 2019, toate pensiile care trebuiesc recalculate beneficiarilor Legii 221/2018 vor fi finalizate. De asemenea, senatorul Resmeriță spune că pentru toți cei în drept, pe lângă pensiile majorate corespunzător, vor fi achitate și diferențele cuvenite de la data intrării în vigoare a Legii 221/2018 până la zi.