Peste 81.000 de lei este cuantumul amenzilor aplicate de polițiștii locali din municipiul Deva, pe parcursul lunii mai anul acesta, potrivit raportului instituției dat publicității astăzi.

Polițiștii locali din Deva au „împărțit” în luna mai aproape 650 de sancțiuni contravenționale pe domeniile de competență ale instituției.

Pe linia tulburarea liniștii și ordinii publice, comercializarea produselor pe domeniul public fără a putea justifica proveniența acestora, depozitarea de deșeuri în alte locuri decât cele amenajate în acest scop, au fost aplicate 218 sancțiuni (115 avertismente și 103 amenzi), în valoare totală de 20.650 lei.

Polițiștii locali de la „Circulație” au dat 283 de sancțiuni (217 avertismente și 66 de amenzi), în cunatum de 19.995 lei.

Angajații Serviciului Disciplina în Construcții, Protecția Mediului și Activitate Comercială au efectuat, și luna trecută, controale în teren a construcțiilor noi, au verificat autorizații de construire, de reparații carosabil și pietonal, amplasarea panourilor publicitare, lucrări de construcții executate în apartamente, transportul și depozitarea deșeurilor, zonele verzi din intravilanul municipiului Deva, albiile râului Mureș, curățenia stradală și au efectuat pânde în locurile unde au avut informații că se depozitează ilegal deșeuri. Cum era de așteptat au fost găsite și nereguli, motiv pentru care au fost aplicate 146 de sancțiuni (33 de avertismente și 113 amenzi), în valoare totală de 40.900 lei.

La Serviciul Monitorizare Video și Trafic, în luna mai 2019, din cele 328 de sesizări primite (171 din partea operatorului din centrul de supraveghere video și trafic și 157de sesizări telefonice preluate), patru au fost prin apelul unic de urgență 112. Oamenii legii au verificat în baza națională de date 337 de persoane și autovehicule.

Oamenii legii au fost prezenți și la evenimente sau acțiuni organizate de servicii din cadrul Primăriei Deva și din subordinea Consiliului Local.

Mai exact, conform raportului de activitate al Direcției Poliția Locală Deva pe luna mai 2019, au fost aplicate 647 de sancțiuni pe domeniile de competență ale acestei instituției, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la suma de 81.545 de lei.