În spitalul de la Hunedoara nu se mai intră decât în timpul programului de vizită

Măsuri drastice luate de conducerea Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara pentru prevenirea apariției/extinderii infecțiilor nosocomiale. Aparținătorii pacienților internați acolo nu mai au acces în spital, decât în anumite intervale orale. Decizia a fost luată, în primul rând, pentru reducerea riscului apariției/extinderii infecțiilor intraspitalicești, spun reprezentanții spitalului din Hunedoara.

Astfel, cei care doresc să pătrundă în unitatea sanitară, pot face acest lucru, zilnic, de luni până vineri, între orele 14:00 și 17:30, iar sâmbăta și duminica, în intervalul orar 12:00 și 17:30.

În afara orelor de vizită, accesul în spital se face doar pe baza biletului de trimitere sau a biletului de voie (eliberat de medicul curant). Accesul vizitatorilor a fost stabilit astfel pentru asigurarea liniștii și confortului pacienților, pentru reducerea riscului apariției și/sau extinderii infecțiilor intraspitalicești, pentru efectuarea în condiții optime a consultului zilnic de către medicul curant, a investigațiilor și a tratamentului recomandate pacienților, respectarea normelor de curățenie și dezinfecție, pentru menținerea condițiilor de mediu în incinta spitalului, acestea contribuind semnificativ la sănătatea pacienților, vizitatorilor și personalului medico-sanitar”, au informat, prin intermediul unui comunicat, reprezentanții Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara.

Anul trecut, în spitalele din județul Hunedoara, au fost depistate puțin peste 150 de infecții nosocomiale, potrivit unor date statistice ale Direcției de Sănătate Publică (DSP).