Palatul Magna Curia din Deva va găzdui, timp de trei zile, un festival internațional de teatru experiment. Evenimentul se află la cea de-a treia ediție și se va desfășura în perioada 30 mai -1 iunie. Astfel, începând de joi și până sâmbătă, inclusiv, în incinta muzeului din Deva vor avea loc mai multe spectacole, precum și un vernisaj.

La muzeul din Deva vor fi expuse 21 de lucrări grafice, vernisajul fiind programat să aibă loc joi seara, de la ora 19:00. O oră mai târziu, de la 20:00, cei prezenți vor putea asista la un spectacol susținut de o trupă din Croația. De asemenea, în zilele următoare, respectiv vineri și sâmbătă, între orele 16:00 și 21:00 vor avea loc câte două -trei spectacole.

Evenimentul urmărește să extindă dimensiunile vieții social-culturale și artistice a publicului, prin producția de evenimente culturale și să promoveze imaginea municipiului Deva. Festivalul este organizat de Liceul cu Program Sportiv Cetate” Deva, reprezentat de profesorul Adrian-Cristian Liga, directorul instituției, profesorul Mihaiela Jecherean, precum și de regizor Liviu Costea.

Desfășurarea festivalului și momentele de improvizație artistică, sunt monitorizate de un critic de teatru internațional, având în vedere că trupa de teatru a devenit membru în Asociația Internațională de Teatru pentru Amatori AITA/IATA.