Cunoscuta realizatoare de televiziune Marina Almășan și-a lansat, astăzi, la Deva cea de-a 10 carte pe care o semnează, intitulată „China cea de taină”. Evenimentul a avut loc în incinta Deva Mall, în Salle D’Or, și a fost organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara -Deva.

„Marina Almășan este un nume bine cunoscut în mass-media românească, în special după 1989, când a realizat emisiuni de mare succes, îndrăgite și așteptate de telespectatori, emisiuni care nu au făcut rabat calității, realizate profesionist, cu respect față de public: „Ceaiul de la ora 5”, „Arca Marinei”, „Mulţumesc!”, „Planeta în jeanşi”, „Femei de 10, bărbați de 10”. Pentru noi, lansarea unei cărți cu o astfel de tematică este cu atât mai importantă cu cât instituția noastră, de peste cinci ani, dezvoltă un amplu proiect cultural ce are în centru studierea limbii și civilizației chineze, în colaborare cu Institutul Confucius din Sibiu”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara -Deva.

Cartea Marinei Almășan este un amplu jurnal de călătorie, o cronică a unei călătorii făcute de autoare în fascinanta țară a cărei civilizație milenară nu încetează să ne încânte. Volumul este dedicată celor 70 de ani de relații diplomatice dintre România și Republica Populară Chineză.

La final, Marina Almășan a oferit autografe doritorilor.