„Cyclone”, cel nou robot creat de copiii de la „RobotX” Hunedoara, va fi prezentat sâmbătă, 18 mai, la ora 11:00, în cadrul unui eveniment ce va avea loc în Cetatea Devei.

Campionii în robotică vin între zidurile fortăreței medievale din Deva și vor prezenta, pe Platforma Artilerie Vest, turiștilor și localnicilor care vor vizita monumentul medieval cel mai nou robot pe care l-au creat. „Cyclone” îndeplinește sarcinile de joc specifice temei FTC 2018-2019, Rover Ruckus, simulând sarcini specifice unui rover ce explorează planete necunoscute (cum ar fi colectarea și sortarea de minerale).

Evenimentul, intitulat ,,RobotX la Cetate”, va fi o întâlnire cu o parte a echipei „RobotX”, coordonată de profesorul Mircea Nistor. Participanții vor avea prilejul să afle mai multe despre robotică și să ia parte la demonstrații live cu ,,Cyclone”.

Echipa RobotX Hunedoara a câștigat marele premiu la campionatul național BRD FIRST Tech Challenge Romania, din luna februarie 2019. Membrii echipei au în palmares și titlul de campioni mondiali cucerit în 2018, la First Global Challenge din Mexic. În luna aprilie 2019, echipa RobotX a participat la semifinala Campionatului Mondial de la Detroit – SUA, cel mai prestigios eveniment de robotică.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Deva și Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală (SPIGM).