Social-democrații din Lupeni se împotrivesc referendumului convocat de Președintele României. Aceștia vor boicota referendumul organizat pe temele justiției. Decizia a fost luată în unanimitate de organizația municipală a PSD Lupeni. Astfel, s-a luat decizia de a nu vota la referendumul din data de 26 mai.

”Membrii PSD Lupeni au decis în unanimitate să nu voteze la referendumul organizat pe data de 26 mai, de președintele Klaus Iohannis! Vom vota, cu responsabilitatea cuvenită pentru a-i alege pe cei care ne vor reprezenta, în următorii 5 ani, în Parlamentul European, dar nu putem fi de acord cu un referendum prin care Președintele României își face campanie electorală pentru alegerile prezidențiale din toamnă”, spune senatorul Cristian Resmeriță, președintele PSD Lupeni.

Acesta arată că social-democrații din Lupeni au luat această decizie și ca urmare a faptului că o altă temă de referendum național, cea prin care românii ar fi trebuit chemați la urne pentru a defini în Constituție constituirea familiei tradiționale, a fost refuzată de șeful statului.