Aproape 70.000 de lei este cuantumul amenzilor aplicate de polițiștii locali din municipiul Deva, pe parcursul lunii trecute, conform bilanțului dat publicității. Cele mai mari sancțiuni au fost date în urma controalelor angajaților Serviciului Disciplina în Construcții, Protecția Mediului și Activitate Comercială.

În timpul controalelor s-au verificat autorizații de construire, de reparații carosabil și pietonal, amplasarea panourilor publicitare, în vizor fiind și lucrări de construcții executate în apartamente, transportul și depozitarea deșeurilor, zonele verzi din intravilanul municipiului Deva, albiile râului Mureș, curățenia stradală. În total, polițiștii locali de la Serviciul Disciplina în Construcții, Protecția Mediului și Activitate Comercială au aplicat, luna, trecută 136 de sancțiuni (31 de avertismente și 105 amenzi), în valoare de 33.600 lei.

În același timp, polițiștii locali de la „Circulație” au împărțit, în aprilie, 248 de sancțiuni (189 de avertismente și 59 amenzi), în valoare de 17.430 lei. Pe domeniile de competență ale Serviciului de Ordine și Liniște Publică, Paza Bunurilor au fost aplicate 199 de sancțiuni (138 de avertismente și 61 amenzi), în cuantum de 16.295 lei.

Pe de altă parte, la Serviciul Monitorizare Video și Trafic, s-au primit 332 de sesizări (156 din partea operatorului din centrul de supraveghere video și trafic și 176 de sesizări telefonice preluate. Oamenii legii au verificat în baza națională de date 296 de persoane și autovehicule.

Conform raportului de activitate al Direcției Poliția Locală Deva pe luna aprilie 2019, au fost aplicate 583 de sancțiuni pe domeniile de competență ale instituției. Amenzile date de polițiștii locali în luna aprilie a acestui an s-au ridicat, mai exact, la suma de 67.325 lei.