Echipa de alpiniști a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara a ocupat podiumul la o competiție internațională de căutare – salvare de la înălțime.

 

Plt. adj. Iulian Spătaru, plt. maj. Andrei Chirilă, plt. maj. Varga Zsolt, plt. maj. Florin Gavrilă, plt. maj. Daniel Sonoc,plt. maj. Marian Albu și paramedicul Cristian Albu s-au clasat pe o onorantă poziție a treia în concursul destinat pompierilor profesioniști, voluntari sau privați, alpiniștilor utilitari și forțelor speciale ale armatei.

Întrecerea a avut loc la Brașov, timp de trei zile, și a strâns la start 50 de participanți. Aceștia au fost implicați în acțiuni complexe de salvare de la înălțime. Prima probă a implicat preluarea unei victime și transportul acesteia pe o targă prin spații înguste, în timp ce, a doua probă a constat în salvarea unui alpinist, aflat în stare inconștientă, blocat în coardă pe un versant.

În competiție s-au înscris șase echipe de intervenție din cadrul ISU Hunedoara, ISU Neamț și ISU Brașov precum și din Polonia și Turcia.

Șeful ISU Hunedoara, colonelul Viorel Demean, spune că “performanța alpiniștilor hunedoreni este o confirmare a muncii depuse de membrii echipajului în pregătire și a seriozității lor”.