Eveniment inedit pentru iubitorii de alergare din municipiul Deva. Aceștia vor putea participa la un concurs nocturn, pe cărările și printre zidurile fortăreței medievale.

Intitulat „Aleargă în Cetate Noaptea”, evenimentul sportiv va avea loc pe data de 18 mai. Startul competiției care se va desfășura pe timpul nopții, la lumina torțelor, va fi dat la ora 21:15, din Parcul Cetății Deva.

Organizatorii spun că, întrecerea va avea două secțiuni: traseul scurt distanță 2,7 km (va consta în parcurgerea unei ture în exteriorul Cetății și o tură în interiorul Cetății prin urcarea treptelor), respectiv traseul lung: 5 km (va consta în parcurgerea traseului scurt și a trei ture în interiorul Cetății, astfel că la final, competitorii vor însuma urcarea a aproximativ 900 de trepte). Toți participanții la competiția sportivă vor avea parte de mici surprize din partea organizatorilor. Primii trei câștigători de la fiecare categorie, feminin și masculin vor fi premiați. Evenimentul este un concurs de alergare pe cărările din jurul Cetății Deva și prin Cetate și se adresează tuturor categoriilor de vârstă care iubesc mișcarea. De organizarea acestuia se ocupă Asociația Club Sportiv Sport și Anduranță, în parteneriat cu Primăria Deva.

Cei care doresc să participe la acest eveniment sportiv se pot înscrie online pe: www.888runup.ro, unde vor găsi mai multe detalii legate de concurs (regulament, program etc.).