Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara organizează în perioada 9-11 mai 2019, cea de-a patra ediție a simpozionului internațional „Reprezentări, Semne și Simboluri”. 

La festivitatea de deschidere care a avut loc joi, 9 mai, ora 10.00, în Sala Șemineului din Palatul Magna Curia a participat și vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Sorin Adrian Vasilescu.
La fel ca în anii precedenți, comunicările prezentate în cadrul acestui eveniment științific se vor concentra pe arheologia simbolului, din preistorie până în evul mediu, acoperind o gamă variată de teme și abordări. Pe lângă arheologi din țară, deja consacrați sau aflați la începutul carierei, anul acesta și-au anunțat participarea specialiști de la prestigioase instituții de profil din Germania, Serbia și Coreea de Sud.
Lucrările simpozionului se vor desfășura în municipiul Brad, iar participanții vor cunoaște câteva dintre principalele monumente și locații culturale din zonă, prin intermediul unor excursii documentare.